Direktlänk till inlägg 15 januari 2014

"Hijabuppropet"....ett skämt och ett hån mot kvinnorna. *suck*

Av sven - 15 januari 2014 20:37

Förstår folk inte bättre nu för tiden? Kan dom inte tänka längre än näsan räcker? Om man nu vill (och det är klart att man ska) kämpa för kvinnors rättigheter och inte låta dessa sjuka män behandla kvinnor och barn som slavar eller objekt. Inte fan kan hjälper det att bära slöja för dom då?! När själva slöjan är en del av förtrycket och visar att dom måste hävda sig och inte kan leva fritt för det har "mannen" bestämt i dessa länder (länder där islam är religionen)!?


Ibland undrar man hur liten del av hjärnan vissa människor använder. Tänk LITE längre och stöd dessa stackars kvinnor på ett bra sätt!


Och se till att anmäla dessa vidriga män som utsätter kvinnor och flickor för dessa grova brott. Så dom fängslas och inte kommer ut igen.


Kämpa vidare för kvionnors rättigheter MEN gör det på rätt sätt!Källa: (http://www.sydsvenskan.se/malmo/malmobor-om-hijabuppropet/)


 
ANNONS
 
Ingen bild

Annie

15 januari 2014 21:07

Att bara använda en slöja som inte täcker hela kroppen kan ju vara snyggt, och det är inte alla som använder det för sin religions skull, utan helt enkelt för att ja, dom tycker det är fint.

När hela kroppen ska täckas och man bara får visa ögonen blir det ju dock lite fel, dvs. OM MAN INTE VILL HA DET. Vill man använda hijab så får man ju såklart det!

Men ja, jag håller med om att denna regel i islamen är ganska fånig och sexistisk. Men det ska inte hindra en från att använda hijab för att man själv tycker det är fint.

sven

25 februari 2014 21:52

Ja smaken är om baken så klart.
Men som sagt, detta handlar om dom utsatta kvinnor som tvingas till att bära slöja och att dom i artikeln skulle försöka stödja dom utsatta med att själva ta på sig en slöja. Vilket jag tycker är helt fel och ett hån mot dom stackars kvinnor som lever under tvång, misshandels sexism dagligen för att männen bestämmer och kvinnorna är inte värda mer en en kamel-skit.

Använd du Hijab om du nu gillar det. Så länge du inte tvingar någon annan!

Tack för din kommentar :)

 
Ingen bild

Stolt antirasist.

25 februari 2014 18:13

Men ifall den där kvinnan/flickan går klädd i slöja för att hon själv bestämt det då? Tänk om det är en jätte kärleksfull familj som slöjbäraren bor med, ska vi börja tracka ner på den då för att vi tror att de tvingar kvinnan att bära slöja?
Självklart ska man hjälpa dem som inte har några rättigheter och lever förtryckt men man kan inte dra alla över samma kam.
Det var min åsikt det, hoppas den respekteras.

sven

25 februari 2014 21:47

Alla åsikter är välkomna. Men det hör inte hit. Det artikeln handlar om är att stödja kvinnor som ÄR förtryckta och tvingas bära slöja alltid och inte visa sig för män för att ingen man ska bli attraherad av dom. Så deras män inte ska bli svartsjuka osv, ett väldigt kontrollerande och nedvärderande sätt mot kvinnor/tjejer. Och nu till det väsentliga, (som jag skrev om innan) Att "stödja" dom utsatta med att själva ta på sig en slöja t.ex hjälper inte ett dugg och dessutom så gör dom samtidigt narr av kvinnorna och trycker ner dom ännu mer i stället.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sven - 7 mars 2014 17:02

    http://svenssontankar.blogspot.se/

Av sven - 15 januari 2014 20:39

  Goodbye Sweden - Adjöss med Sverige! (Pat Condell)   Är Sverige helt slut som Svensk nation? Förmodligen är det så eftersom de flesta svenskar inte ens vet att den (svenska nationen) avskaffades genom ett beslut i riksdagen den 2...

Av sven - 15 januari 2014 20:34

Fyra fall 12 augusti 2013. En 13-årig flicka faller från en balkong på tredje våningen på Docentgatan i Hermodsdal. Det sker i samma område där en 16-årig flicka tidigare dött efter att ha fallit från en balkong. Den 13-åriga flickan klarar sig ...

Av sven - 15 januari 2014 20:31

  Nyheter 2013-08-17 ”Reinfeldt kastar sten i glashus” Den politiska tempen skruvas nu upp rejält inför supervalåret 2014.  Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) gick till stenhård attack mot oppositionen i sitt sommartal.  Och fick ...

Av sven - 15 januari 2014 20:25

Utdrag ur boken: ”Invandring och mörkläggning”, Inledningen     "Vad Reinfeldt inte heller nämner är att mer än nio av tio asylsökande under många år inte visat upp några giltiga pass vid ansökningstillfället. Är det en human flykting...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se